Waarom is een nette administratie essentieel?

Gepubliceerd op 19 januari 2024 om 09:00

Vandaag duiken we in de wereld van de administratie. Ja, we weten het, niet iedereen z'n favoriete onderwerp, maar blijf bij ons!
Heb je jezelf ooit afgevraagd waarom we altijd hameren op een ''nette'' administratie? Nee, we hebben het niet over een bureau zonder koffievlekken, hoewel dat ook fijn is. We hebben het over een administratie zonder vervuiling, dus zonder onduidelijkheden en fouten. En geloof ons, dit crucialer dan je denkt!

De meest gemaakte fouten
1. Uitstellen van de administratie
2. Incomplete administratie
3. Zakelijk en privé door elkaar
4. Privé-kosten als zakelijke kosten
4. Geen zakelijke of aparte rekening 
5. Geen geld apart zetten voor de btw en belasting
6. Niet voldoen aan je bewaarplicht

1. Je eigen financiële gezondheid
Eerst en vooral, een heldere administratie is als een helder hoofd voor je bedrijf. Je ziet in één oogopslag hoe gezond je bedrijf is. Dit is essentieel om slimme beslissingen te nemen. Wil je investeren? Nieuw personeel aannemen? Zonder duidelijk beeld van je financiën is dit als schaken zonder het bord te zien.

2. Belastingcontroles zijn geen nachtmerries meer
Niemand wordt blij van het woord 'belastingcontrole', maar met een nette administratie hoef je hier niet van wakker te liggen. De Belastingdienst houdt van duidelijkheid en correctheid. Als jouw administratie tiptop in orde is, kun je zo'n controle met vertrouwen tegemoet zien. Denk eraan: een goede administratie is jouw schild!

3. Het is ook voor jou!
Ja, je leest het goed. Een nette administratie is niet alleen belangrijk voor ons administratiekantoor of de Belastingdienst, maar vooral voor jou! Het helpt je om je bedrijf efficiënt te runnen en geeft je inzicht in waar je geld naartoe gaat en vandaan komt.

Blijf dus up-to-date met je workflow en check als de meest gemaakte fouten ook op jou van toepassing zijn. Is dit het geval, dan is er werk aan de winkel. En daar helpen we je natuurlijk graag bij!