Betaal niet teveel voor een KVK-uittreksel

Gepubliceerd op 8 december 2023 om 09:00

Er zijn commerciële partijen actief die adverteren dat je bij hen tegen betaling een Kamer van Koophandel (KVK)-uittreksel kunt aanvragen. Wist je dat je dit zelf ook eenvoudig direct op de KVK-website kunt doen tegen veel lagere kosten en soms zelfs gratis?

Pas op voor commerciële partijen die aanbieden om voor jou KVK-uittreksels aan te vragen. Je betaalt dan vaak tot drie keer te veel. Zij brengen namelijk de reguliere kosten in rekening maar vragen daarbovenop een flinke prijs voor deze dienst.

Als ondernemer kun je een account aanmaken bij de KVK en via KVK Bedrijvencheck uittreksels kopen. De goedkoopste versie is een ‘Inzien uittreksel (niet gewaarmerkt)’ en kost in 2023 € 2,60 per uittreksel (in plaats van € 8,45 voor een digitaal gewaarmerkt exemplaar). Belangrijker nog is dat via KVK Bedrijvencheck de eerste 30 uittreksels per jaar gratis in te zien zijn.

Ook als je (nog) geen ondernemer bent kun je tot 25 uittreksels per jaar gratis aanvragen via gratis inzien product.

Je hebt meestal geen gewaarmerkt uittreksel nodig en een ‘Inzien uittreksel’ is eenvoudig te bewaren voor latere raadpleging door deze op te slaan als pdf (via afdrukken en bij printer kiezen voor ‘Opslaan als pdf’).


Bron: FNV Zelfstandigen