iDEAL wordt Wero dankzij overname

Gepubliceerd op 24 november 2023 om 09:00

iDEAL is één van de bekendste betaalsystemen in Nederland en komt ook van Nederlandse bodem. Het systeem wordt ook door veel ondernemers gebruikt. Met name in webshops maar ook steeds meer ondernemers maken gebruik van een iDEAL betaallink onder de factuur. iDEAL is, samen met nog een aantal andere payment initiatieven, onlangs overgenomen door een groep Europese banken genaamd European Payment Initiative (EPI). iDEAL zal straks leidend worden in Europa. De naam iDEAL komt hiermee te verdwijnen en zal binnen Europa Wero gaan heten vanaf 2025.

De overname van iDEAL werd begin dit jaar aangekondigd maar is nu ook volledig rond. Gebruikers van iDEAL zullen voorlopig weinig merken van de wijziging omdat deze pas in 2025 door wordt gevoerd in Europa. Tot die tijd zal de naam iDEAL dus ook gewoon blijven bestaan. Ook na de naamswijziging is de verwachting dat er niet veel zal veranderen gezien iDEAL leidend zal worden als betaalsysteem. De geleidelijke uitrol start in België, Duitsland en Frankrijk in 2025. Het zal dus nog een aantal jaren gaan duren voordat de naam iDEAL verdwijnt in Nederland.

Meerdere functies
Het nieuwe platform Wero zal meerdere functies krijgen waaronder abonnementen, betalen in termijnen, reserveringen en betalen bij levering. Ook is het de bedoeling dat 'achteraf betalen' diensten en spaar,- en loyaliteitsprogramma's beschikbaar worden.


Bron: ZZP Nederland