Pensioen opbouwen via Brand New Day

Gepubliceerd op 10 februari 2023 om 09:00

Hoe werkt het?
Met de pensioenrekening bouw je een persoonlijk pensioenpotje op waar niemand aan kan komen. Het geld op jouw pensioenrekening is echt bedoeld voor je pensioen: je kunt het niet zomaar opnemen.

Iedere euro die je stort wordt automatisch in duizenden aandelen of obligaties belegd. Je mag storten wat je wilt (geen enkele verplichting), maar nooit meer dan jouw jaarruimte.

Komt het moment waarop je met pensioen gaat dichterbij? Dan kun je ervoor kiezen om Brand New Day opdracht te geven het risico automatisch af te bouwen. En natuurlijk kent beleggen ook risico’s: jouw inleg kan minder waard worden.

Wil je niet beleggen? Dan kun je bij Brand New Day ook sparen voor je pensioen. Dezelfde belastingvoordelen, alleen dan geen rendement dat afhankelijk is van beurskoersen maar een variabele spaarrente.

Kosten
Beleggen bij Brand New Day doe je in vaste modelportefeuilles die door hun experts zijn samengesteld (of je kiest zelf jouw fondsen, dat kan ook) tegen zeer lage kosten. De doorlopende kosten voor beleggen zijn 0,59% per jaar en per storting betaal je 0,5% over de inleg (éénmalig, dus 5 euro kosten als je 1.000 euro stort).

Je gaat met pensioen, wat dan?
Dan kan je bij Brand New Day jouw geld periodiek laten uitkeren als bruto inkomen. Hiervoor bieden ze hun lijfrente-uitkering aan waarmee je tegen een vaste rente jouw uitkering krijgt. Die looptijd kies je zelf: minimaal 5, maximaal 30 jaar. Hoe langer de looptijd, hoe hoger die rente is.  

Wanneer je overgaat op een uitkering, beleggen wij niet meer met jouw geld. In plaats daarvan krijg je een vaste spaarrente en een gegarandeerde uitkering. Op die manier heb je weliswaar een mogelijk lager rendement dan wanneer ze blijven beleggen met jouw geld maar daar krijg je zekerheid voor terug. De uitkering en periode die wordt vastgesteld tijdens de uitkeringsfase verandert niet. Als ze blijven beleggen met jouw geld, bestaat de kans dat jouw vermogen minder waard wordt en dus ook de uitkering(sduur).


Bron: ZZP Nederland